top of page

LUCHTGOMMEN EN KALEIWERKEN

ONZE SPECIALITEIT: KALEIEN

Kaleien is een vak apart: met deze eeuwenoude en natuurlijke schildertechniek brengen we zorgvuldig minerale verf in een dikke laag aan met een blokborstel. De kaleilaag houdt de structuur van het metselwerk zichtbaar wat zorgt voor een uniek effect boordevol karakter.

We kaleien uw buitenmuren met witkalk-hydraulische kalkmortel. Onze extra kalei is 100% ademend, zeer vochtregulerend, in talrijke natuurlijke tinten verkrijgbaar en ideaal voor onbehandelde buitenmuren. Ook binnenshuis is kaleien mogelijk. Uw binnenmuren zijn eventueel met kalkverf overschilderbaar, met behoud van de natuurlijke aspecten van de kalei.

Stenen muur icoon
kaleien

Kalei is een combinatie van onder meer minerale grondstoffen en cementvrije bindmiddelen, zoals kalk en hydrolische kalk. Die laten het ademende en vochtregulerende karakter van de muur ongemoeid. De borsteltechniek, horizontaal en streperig, bepaalt mee het uitzicht, de zuigkracht van de ondergrond zorgt voor de kleurnuance in de kaleilaag. De aanbrengdikte, 1 tot 3 mm, wordt bepaald door de hoeveelheid aanmaakwater, de borstel, het aantal lagen en de ondergrond. 


Het eindresultaat: een unieke en landelijke uitstraling in tal van natuurlijke kleuren..

NIEUW: DE ZACHTE KRACHT VAN LUCHTGOMMEN!

Luchtgommen of fijnstralen is ook een van de talenten van Schilderwerken Kristof Schoofs uit Pelt, waarmee we onder lagedruk met een gommend effect oude verf, vernissen, vuil of waslagen in alle zachtheid kunnen verwijderen op hout en stenen.

In tegenstelling tot zandstralen krijgt de ondergrond met deze reinigingstechniek geen schade door de scherpe zandkorrels. Omdat we met luchtgommen veel minder materiaal nodig hebben dan bij zandstralen, is het ook voordeliger én geeft het veel minder stof in en rond uw woning. Hiervoor maken we gebruik van een Ibix luchtgomtoestel voor een perfect eindresultaat.
 

Ervaar zelf de voordelen van luchtgommen en contacteer ons!

ONTDEK OOK DE SCHOONHEID EN ANDERE VOORDELEN VAN KALEIEN: CONTACTEER ONS!

CONTACTEER ONS!

*Verplicht

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page